VIDEO IZVJEŠTAJI

2020 Autumn CEEB Report

2020 1Q Prayer Update

2019 Balkan Regional Conference

2019 Conference in Slovakia

2019 Conference in Romania

2019 Central Europe Report

2019 Balkan Report

ČITAJTE NAJNOVIJE IZVJEŠTAJE

Pogledajte cjelokupnu kartu Centralne i Istočne Evrope i Balkana

POLJSKA

Rujan 2020

Sveti u Poljskoj uživali su u prvom internetskom video treningu koji se održao u gradovima Elblag, Varšava i korporativnom okupljanju među crkvama u Opoleu, Sosnowiecu i Krakovu.

Po prvi puta se održala i Zoom konferencija za sestre poljskog govornog područja. Uživali su slušajući nekoliko poruka i voljeli su grupna vremena. Ukupan broj registriranih sestara bio je 93, a uključivao je sestre iz Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, Rusije i Njemačke.

Sveti su također održali međunarodnu internetsku konferenciju u Poljskoj. Bilo je to prekrasno vrijeme u nedavnoj službi Božje Riječi sa svetima iz mnogih zemalja.

Nakon dugog razdoblja nikakvih fizičkih sastanaka, tri su se crkve na jugozapadu Poljske okupile na nedavnom Gospodnjem danu kako bi uživale u božanskom prijenosu četvorice svetih iz kraljevstva tame u kraljevstvo Sina Njegove ljubavi. Slava Gospodu za Njegovo kretanje u Poljskoj!

ČEŠKA I SLOVAČKA

Rujan 2020

Tijekom pandemije sastanci u Slovačkoj i Češkoj nastavljali su se uglavnom kroz Zoom. Tijekom mjeseci svakodnevnih susreta na Zoomu, sveti su mogli moliti molitve Tijela i za Tijelo. Kroz neprestanu molitvu i napasanje Gospod je uspio obnoviti gotovo sve svete koji su se odmetnuli od Gospoda ili postali mlaki tijekom posljednjih nekoliko godina.

Neki novi sveti uvedeni su u život crkve, a nekoliko svetih nedavno je kršteno. Dosezanje je nastavljeno uglavnom putem Facebooka i lokalnih web stranica LSM-a. Zahvaljujući internetskim sastancima svi sveti u Slovačkoj i Češkoj se stapaju i međusobno bivaju vitalizirani kao nikada prije.

Sveti i dalje nastavljaju s molitvama i napasanjem u dvoje i troje bilo putem interneta ili na osobnom nivou. U Slovačkoj još uvijek postoji pet Zoom sastanaka tijekom tjedna, na kojima se sveti iz cijele zemlje okupljaju zajedno za čitanje službe, molitvu i zajedništvo. Postoje i mnogi osobni sastanci u malim grupama, mjesto življenja po mjesto življenja, pa sveti iz dana u dan imaju iskustvo života crkve u jednostavnosti. Slava Gospodu za Njegovu neprestanu brigu i neprestano kretanje.

MAĐARSKA

Rujan 2020

Sveti u Budimpešti, u Mađarskoj, korporativno ulaze u praksu vitalnih grupa, koje su postale izvor uzajamnog uživanja i ohrabrenja. Iako su još uvijek u vrlo ranoj fazi, sveti su željni učenja i nastoje prakticirati u skladu sa usavršavanjem braće.

Osobni sastanci nastavljeni su na Gospodnji dan i sveti se redovito okupljaju na internetu i u međusobno po domovima tijekom tjedna. Među svetima se gradi slatka obiteljska atmosfera, puna radosti i uzajamnosti.

Molitva u dvoje i troje također postaje sve redovitija i ohrabreni su da mole posebno za rađanje ploda. Sveti traže od Gospoda povećanje broja svetih na Njegov način i u Njegovo vremena.

RUMUNJSKA

Rujan 2020

Neposredno prije početka pandemijskog zaključavanja, održana je mini-konferencija u Cluj-Napoci, Rumunjska, 14.-15. ožujka (marta). Mnogi mjesni sveti okupili su se kako bi se stapali i imali zajedništvo među crkvama. Tijekom tog vikenda sveti su uživali i probavljali poruke iz Kristalizacijskog Studija Ponovljenog zakona.

U lipnju (junu) su zbog pandemije sveti u Rumunjskoj održali prvu internetsku konferenciju. Sveti su mogli sudjelovati u porukama s Konferencije za Dan sjećanja i biti pod sadašnjim govorom ‘Pravovremena riječ koja se tiče svjetske situacije i Gospodnje obnove.’

U kolovozu (avgustu) sveti su održali prvi internetski video trening Kristalizacijskog studija Jeremije i Tužaljki.

Također, crkve trenutno podržavaju dvije sestre iz Rumunjske da pohađaju dvogodišnji punovremeni trening u Londonu. Slava Gospodu za Njegovu obnovu i za to što svetima diljem Rumunjske čini praktičnim da budu na konferencijama i treningu te pod Gospodnjim trenutnim i svježim govorom!

HRVATSKA I SRBIJA

September 2020

After a short time of meeting through Zoom, the saints from Croatia and Serbia have resumed physical meetings in their localities. They continue to meet during the week in the church meetings and also in contacting the new ones. The saints in Zagreb, Split, Osijek and Hvar, Croatia and Novi Sad, Serbia continue to meet for the reading of the ministry, for fellowship, prayer and Lord’s Table.

After many years of prayer and remote shepherding of the saints in Pula, Croatia the Lord was able to recover some of the saints in that city.  For the purpose of shepherding and taking care of the new situation in Pula a couple moved from Zagreb, Croatia to Pula.

The Lord is taking care of His interests and His move to the cities in Croatia by also adding a number of new ones. We hope through the continual shepherding and the prayer of the Body the new families and their contacts will be fully gained for the Lord and the church-life.

ALBANIJA

Rujan 2020

Sveti u Tirani, u Albaniji, od nedavno uživaju u stihu jedne od naših omiljenih pjesama.
“Pronalazeći radost i zadovoljstvo, u neizmjernoj mjeri, pijemo na izvoru života.” (Himna 322) Sveti vrlo rado objavljuju da je sedam knjiga besplatne službe koje distribuira Rhema sada dostupno za preuzimanje na albanskom jeziku. Neka Gospod iskoristi ove knjige da osvoji sve svoje tragatelje u Albaniji!

BUGARSKA

Rujan 2020

Prije zaključavanja, sveti su dijelili Bibliju Prijevod obnove i prvi svezak Temeljnih elemenata kršćanskog života na sveučilišnom kampusu i po studentskim domovima.

Tijekom zaključavanja, sveti su nastojali dosegnuti one koji su išćići u Bugarskoj putem internetskog oglašavanja, uglavnom na Facebooku. U posljednjih nekoliko mjeseci tri su se mlada brata krstila i počela sastajati sa svetima.

Unatoč pandemiji, zahvaljujući Gospodnjoj vjernosti i opskrbi u Njegovom Tjelu, sveti su mogli kupiti dvoranu za sastanke u blizini sveučilišta u Sofiji i domova svetih. Od tada su se lmjesni sveti redovito okupljali, međusobno funkcionirali na svim sastancima i brinuli se o dvorani za sastanke.

Nadalje, prvih nekoliko LSM naslova tiskano je na bugarskom jeziku, a literatura o besplatne službe koju distribuira Rhema postala je dostupna na web stranici.

Prije nekoliko mjeseci sveti u Bugarskoj počeli su zajednički čitati Ekonomiju Božju na tjednim kućnim sastancima. Molimo se da svi sveti budu konstituirani ss službom doba i da zadobiju upravljačku viziju Božje ekonomije do organske izgradnje crkve u Sofiji i za Gospodnje svjedočanstvo u Bugarskoj.

GRČKA

Rujan 2020

Braća i sestre u Grčkoj vrlo su zahvalni Gospodu i Njegovom Tijelu na Njegovoj brizi za zemlju Grčku u ovom najnovijem vremenskom razdoblju.

Prije izbijanja globalne pandemije, sveti u Grčkoj uživali su život crkve od kuće do kuće. Kao i na sve svete na cijeloj Zemlji, na njih su utjecale mjere kojima su vladini dužnosnici zaustavili širenje virusa. Ali Haleluja milost je izbilovala!

Mnogi su sveti po prvi put sudjelovali na internetskoj konferenciji tijekom kombinirane konferencije CEE i BLK.

Uz to, iako nisu mogli slati fizičke knjige tijekom pandemije, primijetio se porast elektroničkog preuzimanja materijala besplatne službe koju distribuira Rhema. Slava Gospodu za Njegovu opskrbu, i premda je broj svetih u Grčkoj mali, sveti upiru pogled u Gospoda da ih bude više “… ljudi poput stada!” (Ez 36:37).

TURSKA

Rujan 2020

Prvi sastanak Gospodnjeg stola održao se u Istanbulu, u Turskoj, 21. veljače (februara) 2010. Život crkve u Istanbulu započeo je sastajanjem osmero braće i sestara u domu jednog svetog na Gospodnji dan na evropskoj strani Istanbula.

Distribucija fizičkih knjiga na turskom jeziku od Rheme započela je 2014. Preko deset tisuća knjiga službe poslano je lokalnim kršćanima i tragačima za Gospodom tokom ovih šest godina.

U srpnju (julu) 2018. razvijen je novi distrikt sastanak na azijskoj strani Istanbula. Sveti u ovom distriktu uglavnom govore kineski.

Počevši od ove godine, Gospodnji stol i sastanci prorokovanja održavaju se na različitim jezicima. Postoje sastanci gdje se govori turski, engleski i kineski.

Trenutno u Istanbulu, u životu crkve ima oko 30 svetih. Istanbul je jedino mjesto u Turskoj koje trenutno prakticira život crkve.

Neki su sveti raštrkani po drugim gradovima kao što su Izmir (drevna Smirna), Antalya, Rize i Malatya.

Do sada je na turski jezik prevedeno 36 naslova knjiga službe i 95 himni.