RAPOARTE VIDEO

2020 Autumn CEEB Report

2020 1Q Prayer Update

2019 Balkan Regional Conference

2019 Conference in Slovakia

2019 Conference in Romania

2019 Central Europe Report

2019 Balkan Report

CITIȚI CELE MAI NOI RAPOARTE

Vizualizați harta întregii zone ECEB

POLONIA

Septembrie 2020

Sfinții din Polonia au savurat prima instruire video online care a avut loc în orașele Elblag, Varșovia, precum și adunarea comună între bisericile din Opole, Sosnowiec și Cracovia.

A avut loc pentru prima data si o conferință Zoom pentru surorile vorbitoare de poloneză. Au savurat foarte mult ascultarea câtorva mesaje și le-a plăcut timpul în grupuri. Numărul total de surori înscrise a fost de 93 și a inclus surori din Polonia, Marea Britanie, Israel, Rusia și Germania.

Sfinții au organizat, de asemenea, conferința internațională online din Polonia. A fost un timp minunat în slujba recentă a Cuvântului lui Dumnezeu cu sfinți din multe țări.

După o lungă perioadă fără întâlniri fizice, trei biserici din sud-vestul Poloniei s-au adunat într-o recentă masă a Domnului pentru a se bucura de transferul divin a patru sfinți din împărăția întunericului în împărăția Fiului dragostei Sale. Slavă Domnului pentru mișcarea Sa în Polonia!

CEHIA ȘI SLOVACIA

Septembrie 2020

În toată perioada pandemiei, întâlnirile din Slovacia și Republica Cehă au continuat în mare parte prin Zoom. În lunile întâlnirilor zilnice pe Zoom, sfinții au putut să se roage rugăciunile Trupului și pentru Trup. Prin rugăciunea și păstorirea continuă, Domnul a avut o cale să îi recupereze aproape pe toți sfinții care dăduseră înapoi sau deveniseră căldicei în ultimii ani.

Câteva persoane noi au fost aduse in viața de biserică și câțiva sfinți au fost recent botezați. Contactarea lor a avut loc în principal prin Facebook și site-urile web locale LSM. Datorită întâlnirilor online, toți sfinții din Slovacia și Republica Cehă s-au omogenizat și s-au vitalizat reciproc, ca niciodată.

Sfinții continuă și acum cu rugăciunile lor și, de asemenea, cu păstorirea în grupuri de câte doi sau trei, fie online, fie față în față. În Slovacia continuăm cu cinci întâlniri pe Zoom în timpul săptămânii, unde sfinții din întreaga țară se întâlnesc împreună pentru citire, rugăciune și părtășie. Există și multe întâlniri personale în grupuri mici, localitate de localitate, astfel sfinții trăiesc zi de zi viața de biserică în simplitate. Slavă Domnului pentru grija Sa neîncetată și mișcarea Sa continuă.

UNGARIA

Septembrie 2020

Sfinții din Budapesta, Ungaria, practică cu toții grupurile vitale, lucru ce a devenit o sursă de bucurie și încurajare reciprocă. Deși sunt încă la început, sfinții sunt dornici să învețe și se străduiesc să practice conform perfecționării din partea fraților.

Întâlnirile față în față s-au reluat de ziua Domnului, iar sfinții se adună regulat online și în casele lor în timpul săptămânii. O sfântă atmosferă de familie se zidește printre sfinți, plină de bucurie și reciprocitate.

Rugăciunea în doi și trei devine tot mai obișnuită și au fost încurajați să se roage special pentru roade. Sfinții privesc spre Domnul pentru creștere, la vremea hotărâtă de El și conform căii Sale.

ROMÂNIA

Septembrie 2020

Chiar înainte de începerea carantinei din timpul pandemiei, a avut loc o mini-conferință la Cluj-Napoca, România, în perioada 14-15 martie. Mulți sfinți locali s-au strâns împreună pentru un timp de omogenizare și părtășie între biserici. În acel weekend, sfinții au savurat și au fost constituiți cu mesaje din studiul Cristalizare Deuteronom.

În iunie, din cauza pandemiei, sfinții din România au ținut prima lor conferință online. Sfinții au participat la mesajele de la Conferința Zilei Memoriale și au fost sub vorbirea actuală despre „Un cuvânt oportun referitor la situația mondială și recâștigarea Domnului”.

În august, sfinții au organizat prima instruire video online a studiului cristalizare Ieremia și Plângeri.

De asemenea, două surori din România sunt susținute în prezent de biserici pentru a participa doi ani la Instruirea cu timp integral din Londra. Slavă Domnului pentru recâștigarea Sa și pentru că a făcut posibil ca sfinții din toată România să participe la conferințe și instruire și să fie sub vorbirea actuală și proaspătă a Domnului!

CROAȚIA ȘI SERBIA

Septembrie 2020

După o scurtă perioadă de întâlniri prin Zoom, sfinții din Croația și Serbia au reluat întâlnirile fizice în localitățile lor. Ei continuă să se întâlnească în timpul săptămânii în întâlnirile bisericii și, de asemenea, în contactarea celor noi. Sfinții din Zagreb, Split, Osijek și Hvar, Croația și Novi Sad, Serbia continuă să se întâlnească pentru citirea slujbei, pentru părtășie, rugăciune și masa Domnului.

După mulți ani de rugăciune și păstorire de la distanță a sfinților din Pula, Croația, Domnul a reușit să-i recupereze pe unii dintre sfinții din acel oraș. În scopul păstoririi și îngrijirii noii situații din Pula, un cuplu s-a mutat din Zagreb, Croația în Pula.

Domnul se îngrijește de interesul Său și de mișcarea Sa în orașele din Croația, adăugând, de asemenea, mai multe persoane noi. Sperăm că prin păstorirea continuă și prin rugăciunea Trupului, noile familii și contactele lor vor fi câștigate pe deplin pentru Domnul și pentru viața de biserică.

ALBANIA

Septembrie 2020

Sfinții din Tirana, Albania, s-au bucurat recent de un vers dintr-una dintre cântările noastre preferate.
„Găsesc bucurie așa-mbelșugată, din fântâna vieții eu acuma beau” (Imnul 322) Sfinții sunt foarte bucuroși să anunțe că cele șapte cărți ale slujbei distribuite gratuit de Rhema sunt acum disponibile pentru descărcare online în limba albaneză. Domnul să folosească aceste cărți pentru a-i câștiga pe toți căutătorii Săi din Albania!

BULGARIA

Septembrie 2020

Înainte de carantină, sfinții distribuiau versiunea recâștigării a Bibliei și primul volum din Elementele de bază ale vieții creștine în campusul universitar și în căminele studenților.

În perioada carantinei, sfinții s-au străduit să ajungă la căutători în Bulgaria prin informări online, în principal pe Facebook. În ultimele luni, trei frați tineri s-au botezat și au început să se întâlnească cu sfinții.

În ciuda pandemiei, datorită credincioșiei Domnului și a rezervei din Trupul Său, sfinții au putut cumpăra o sală de întâlnire aproape de Universitatea din Sofia și casele sfinților. De atunci, sfinții locali s-au întâlnit în mod regulat, funcționând în reciprocitate în toate întâlnirile și având grijă de sala de întâlnire.

Mai mult, primele câteva publicații LSM au fost tipărite în bulgară, iar literatura gratuită a slujbei distribuită de Rhema a devenit disponibilă pe site.

Cu câteva luni în urmă, sfinții din Bulgaria au început să citească în mod corporativ Economia lui Dumnezeu în întâlnirile săptămânale de casă. Ne rugăm ca toți sfinții să fie constituiți cu slujba epocii și să primească o viziune guvernatoare a economiei lui Dumnezeu înspre zidirea organică a bisericii din Sofia și mărturia Domnului în Bulgaria.

GRECIA

Septembrie 2020

Frații și surorile din Grecia sunt foarte recunoscători Domnului și Trupului Său pentru grija Sa pentru Grecia în toată această perioadă de timp.

Înainte de izbucnirea pandemiei globale, sfinții din Grecia au savurat viața de biserică din casă în casă. La fel ca toți sfinții de pe tot pământul, ei au fost, de asemenea, afectați de măsurile adoptate de guvern pentru a stopa răspândirea virusului. Dar aleluia pentru Harul îmbelșugat!

Mulți dintre sfinți au participat la o conferință online pentru prima dată în timpul conferinței combinate CEE și BLK.

În plus, deși nu au reușit să trimită cărți fizice în timpul pandemiei, a existat o creștere remarcabilă a numărului de descărcări electronice pentru materialele gratuite ale slujbei distribuite de Rhema. Slavă Domnului pentru rezerva Sa și, chiar dacă numărul de sfinți din Grecia este mic, ei privesc la El pentru a-i înmulți cu „… oameni ca o turmă!” (Ezech. 36:37)

TURCIA

Septembrie 2020

Prima întâlnire de masa Domnului a avut loc la Istanbul, Turcia, pe 21 februarie 2010. Viața de biserică din Istanbul a început cu opt frați și surori întâlnindu-se în casa unui sfânt în ziua Domnului în partea europeană a Istanbulului.

Distribuția literaturii Rhema a cărților tipărite în limba turcă a început în 2014. Peste zece mii de cărți ale slujbei au fost trimise creștinilor și căutătorilor locali în acești șase ani.

În iulie 2018, o nouă întâlnire de district s-a ridicat pe partea asiatică a Istanbulului. Sfinții din acest district sunt în principal vorbitori de chineză.

Începând din acest an, masa Domnului și întâlnirile de profeție au loc în diferite limbi. Există întâlniri de limbă turcă, engleză și chineză.

În acest moment există aproximativ 30 de sfinți în viața de biserică din Istanbul. Istanbulul este singura localitate din Turcia care practică în prezent viața de biserică.

Există unii sfinți izolați în alte orașe precum Izmir (Smirna antică), Antalya, Rize și Malatya.

Până în acest moment, 36 de titluri ale cărților slujbei și 95 de imnuri au fost traduse în limba turcă.