NAŠA VJERA

Mi vjerujemo u, i ljubimo Gospoda Isusa Krista. Naša vjera i naše vjerovanje utemeljeni su na Svetoj Bibliji, koja je Riječ Božja.

Držeći Bibliju kao potpuno i jedino božansko otkrivenje, Mi čvrsto vjerujemo da je Bog vječno jedan i također vječno Otac, Sin i Duh. Ta trojica se razlikuju, ali su neodvojivi.

Mi držimo da je Krist i potpuni Bog i savršeni čovjek. Bez napuštanja Svoje božanskosti, On je bio začet u utrobi ljudske djevice, živio je istinski ljudski život na ovoj Zemlji, i umro je zamjenskom i sveobuhvatnom smrću na križu (krstu). Nakon tri dana tjelesno je uskrsnuo (vaskrsnuo) i uzašao (vaznesen) je u nebesa. On je sad u slavi, u potpunosti Bog i u potpunosti još uvijek čovjek. Iščekujemo Njegov skorašnji ponovni dolazak s kraljevstvom Božjim po kojem će kraljevati nad Zemljom u tisućgodišnjem kraljevstvu i u vječnosti.

Mi ispovjedamo da je treći Trojstva – Duh, isto tako Bog. Sve što Otac ima i jest, izražava se po Sinu, a sve što Sin ima i jest, ostvareno je kao Duh.

Mi nadalje vjerujemo da je čovječanstvo u potrebi za Božjim spasenjem. Iako smo bili apsolutno nesposobni da ispunimo teške zahtjeve Božje pravednosti, svetosti i slave, Krist je ispunio sve ove zahtjeve kroz Svoju smrt na križu (krstu). Zbog Kristove smrti, Bog nam je oprostio naše grijehe, opravdao nas je učinivši Krista našom pravednošću i pomirio nas je sa Samim Sobom. Utemeljeno na Kristovom otkupljenju, Bog Svojim Duhom nanovo rađa otkupljenike kako bi dovršio Svoje spasenje, da oni postanu Njegova djeca. Sada, posjedujući Božji život i narav (prirodu), vjernici uživaju svakodnevno spasenje u Njegovom Tijelu u ovom dobu, te vječno spasenje u nadolazećem dobu i u vječnosti.

U vječnosti, prebivat ćemo s Bogom u Novom Jeruzalemu, dovršenju Božjeg spasenja Njegovih izabranika.